ZonaIT au testat si au facut un review pentru placa video Nvidia RTX 2080 Super. Au testat aceasta placa video atat in benchmarkuri sintetice cat si in jocuri precum AC Odissey, Far Cry New Dawn, Forza Horizon 4, Metro Exodus si Shadow of the Tomb Raider. 

RTX2080 Super

NVIDIA GeForce RTX 2080 Super: cea mai puternica placa video din seria Super de la NVIDIA care vine ca un upgrade peste „vechea” RTX 2080. Singura intrebare ramasa este insa, cat de super este in comparatie cu aceasta?

Specificatii

Din punct de vedere tehnic, RTX 2080 Super este un upgrade mic comparativ cu RTX 2080 si ofera imbunatatiri ici-colo, mai multe nuclee CUDA, frecvente putin mai mari, cateva plusuri pe partea de memorie si un TDP asemanator, insa nu sunt diferente majore cum am vazut la RTX 2060 si varianta Super, spre exemplu. Bine, vorbim deja de o placa extrem de puternica, iar seria Super nu vine ca si competitior, ci inlocuitor, deci orice upgrade este bine-venit atata timp cat reuseste sa pastreze un pret competitiv si sa ofere o calitate buna.

Specificatii RTX 2080 Super

Nu mai avem parte de comparatii cu procente si tot felul de chestii de genul din partea NVIDIA asa ca voi vorbi putin despre asteptarile mele vis-a-vis de aceasta placa. Strict din perspectiva specificatiilor din tabelul de mai sus, probabil imbunatatirile aduse ca si performanta vor fi mici, sub 15%, dar asta ramane sa vedem in paragraful dedicat rezultatelor din teste.

Design

GeForce RTX 2080 Super este o placa masiva, fiind nevoie de un sistem de racire sanatos pentru a-i face fata cand ruleaza la capacitate maxima. Design-ul este asemanator cu cel de pe celelalte placi din seria Super despre care am vorbit la inceputul lunii. Partea centrala a placii video este cromata si are logo-ul RTX 2080 Super centrat pe aceasta. Pe laterala acelasi logo GEFORCE RTX intregeste peisajul, alaturi de cele doua alimentari, una 6-pin si inca una 8-pin.

Design RTX 2080 Super

Cum am mai spus deja despre variantele Founders Edition, pot spune ca sunt un fan al acestei implementari. Aspect simplu care se potriveste in orice sistem, racire destul de eficienta cu ajutorul unui heatsink mare, racit de doua ventilatoare destul de silentioase si un backplate care intregeste aspectul, facand corp comun cu restul placii.

Design RTX 2080 Super

Performanta

Cum spuneam si in rubrica de specificatii, RTX 2080 Super este mai de graba o varianta cu overclock a variantei „non-super” iar afirmatia mea este sustinuta si de teste, intrucat am comparat noua placa cu un alt monstru, ASUS GeForce RTX 2080 Strix Gaming. Sistemul de test este alcatuit dintr-un procesor AMD Ryzen 9 3900X, placa de baza ASUS Crosshair VIII Hero Wi-Fi, 16GB RAM la 3600Mhz si un SSD pentru stocarea jocurilor.

Teste sintetice

Performante RTX 2080 Super

Rezultate jocuri

Rezultate jocuri 1080p RTX 2080 Super

Rezultate jocuri 1440p RTX 2080 Super


Review NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER facut de ZonaIT


Cititi concluziile acestui review pe Review NVIDIA GeForce RTX 2080 Super – Insa cat de super? - zonait.ro

Puteti cumpara aceasta placa video de pe magazinul pcFrog