Ce este Chromecast?

Este un gadget produs de Google care îți permite să vezi conținutul smartphone-ului pe ecranul televizorului sau să rulezi diverse aplicații pe televizor pentru vizionarea de filme, muzică sau chiar rularea jocurilor. Smartphone-ul cu Android devine astfel o telecomandă inteligentă conectată la televizor. Iti transforma foarte usor televizorul in SmartTv. 
Leaga un laptop sau un telefon cu televizorul fara cabluri, doar prin acest gadget. 

Cum se conectează Chromecast la televizor?

Foarte simplu. Chromecast are două cabluri. Unul HDMI pe care îl conectați la portul televizorului pentru imagine și sunet. Pentru alimentare Chromecast are un alt cablu și adaptor de priză. Poți alimenta gadget-ul la priza de curent sau direct la un port USB al televizorului. 

Odată conectat Chromecast îl configurați în câțiva pași simpli. Descărcați pe smartphone aplicația Google Home iar de acolo urmați câțiva pași simpli pentru a conecta gadget-ul la smartphone. Odată conectate poți folosi Chromecast pentru oglindirea ecranului telefonului pe televizor sau rularea unor alte aplicații.

Chromecast se conectează cu smartphone-ul sau tableta Android, cu iPhone sau cu laptopul care rulează Windows.

Dacă dorești să rulezi filme sau să oglindești ecranul laptopului pe televizor o poți face din browserul Chrome activând opțiunea Cast din Setări.

Google Chrome-cast transforma tv in SmartTv

Ce pot urmari cu Chromecast pe televizor?

Dupa conectarea device-ului Chromecast la internet, prin wifi, o sa aveti posibilitatea sa rulati aplicatii precum NetFlix, HBO Go direct din telefon pe televizor. De asemenea puteti vizualiza filmele/videoclipurile de pe youtube direct in televizor prin aplicatia Youtube. La fel de bine se pot viziona filmele si de pe laptop prin soft-ul VLC. 
Puteti naviga pe internet din Chrome direct pe tv. 

Ruleaza chrome-ul de pe laptop pe televizor

Cum se configureaza Chromecast? Afla din Unboxingul si review-ul de oferit de Buhnici.

Momentan Google Chromecast nu este disponbil in magazinul nostru dar promitem cat de curand sa il punem la dispozitie. 

Vezi preturile la Google Chromecast 3 pe Compari.ro sau Price.ro