In primul rand trebuie precizat ca s-au ieftinit foarte mult SSD-urile devenind mult mai accesibile decat in anii precedenti. Gasiti pe piata, SSD-uri foarte accesibile dar unele dintre ele si foarte slabute. In acest tutorial, Cristi, de la Videotutorial.ro vorbeste despre folosirea NAND-ului QLC si inmultirea nivelurilor care formeaza cipul de memorie. 

Problema principala subliniata de Cristi, este anduranta, care difera de la tipurile de memorii NAND. Primul timp de memorie NAND a fost cea SLC (single level cell) cu 1 bit per celula dar cu o anduranta foarte lunga, 100.000 de rescrieri. Mai apoi au aparut MLC-urile (multi level cell) ci 2 biti per celula insa cu o anduranta mult scazuta, 10.000 de rescrieri. MLC-urile pot fi gasite si acum in magazinele online din Romania, implicit pe magazinul pcfrog. Doua modele de SSD tip MLC din magazinul nostru: SSD SAMSUNG M.2 PCIe 500GB - MZ-V7S500BW  si SSD Corsair Force MP500, 240GB, M.2 2280 NVMe PCIe, MLC NAND, rata transfer r/w: 3,000/2,400 MB/s. | Vezi toata gama de Solid-State Drive (SSD)

De cativa ani aparuti, TLC-ul (Triple-Level Cell) avem 3 biti pe celula insa valoarea de rescriere a scazut la 3000. 
Ultima varianta, QLC cu 4 biti pe celula are o valoare de rescrieri de 1000 de ori. 

Urmariti tutorialul video de mai jos facut de Cristi. Informatiile sunt extrem de utile pentru cei care doresc sa isi achizitioneze un SSD. 

Multumiri lui Cristi pentru tutorial. Il puteti urmari pe canalul de youtube Videotutorial.ro sau pe Blog
Articolul complet il puteti citi si pe blog la "Sfaturi achiziție SSD ieftin – Adata SU650 review