Lenovo Legion Y740 este o capodoperă pentru gaming întrucât include cele mai noi și performante tehnologii Intel® and NVIDIA® într-o carcasă subțire și ușoară, construită integral din aluminiu. Mai mult, Y740 a fost creat pentru a oferi o experiență de gaming aproape de perfecțiune, fiind prevăzut cu cel mai bun sistem de iluminare din categoria sa de la Corsair® iCUE și tehnologiile vizuale și audio de la Dolby®.

Lenovo Legion Y740-15IRHg intră puternic în liga mare. Nu impresionează prin briz-briz-uri pe carcasă aproape că l-am putea confunda cu un laptop de business, precum un Thinkpad, mai ales dacă îi setăm o iluminare albă la tastatură. 

Nu se dorește a fi nici cel mai ușor, nici cel mai subțire. Nici măcar poate cel mai frumos – deși logo-ul Legion de pe capac ar putea să-i dea un loc binemeritat la capitolul design. Și dacă adăugăm și iluminarea cu mare bun simț al tastaturii, chiar putem spune că aspectul este deosebit.

Nu, Legion Y740-15IRHg vrea să fie un laptop foarte performant, și silențios în același timp. Și surprize, surprize: reușește, cu stil!

Lansate la CES 2017, notebook-urile Legion ne confirmă că vorbim de probabil cel mai tânăr brand de notebook-uri de gaming. Dar curba lor de învățare, adaptare și înțelegere a pieței de gaming, una cu o dinamică diferită, cu obiceiuri de cumpărare foarte puțin predictibile, a fost una foarte rapidă, și iată că după nici doi ani se luptă cot la cot cu modelele unor brand-uri de tradiție, precum ROG, Predator, MSI, Alienware, Omen, Razer, Aorus, etc.

Gaming. Laptopul Legion Y740

Evoluția în gaming continuă

Design-ul laptopului Lenovo Legion Y740 a evoluat pentru a acoperi cele două nevoi ale gamerilor moderni: eleganță pentru job, performanță pentru gaming. Acest laptop de 15,6 inchi are carcasa din aluminiu cu tăieturi precise, cântărește numai 2,2 kg, are o grosime de doar 20 mm și oferă sistemul de iluminare Corsair® iCUE. Legion Y740 a fost conceput pentru a depăși așteptările și limitele.

Lenovo Legion Y740 15” gaming laptop
 

Coldfront este aici

Căldura, inamicul puternic și tradițional al performanței în gaming, nu mai reprezintă o grijă datorită Legion Coldfront, care oferă cele mai noi caracteristici ale unui sistem de răcire cu două canale: răcire individuală pentru CPU și GPU pentru temperaturi mai scăzute, patru ventilatoare pentru o circulație îmbunătățită a aerului, sincronizări dedicate pentru o temperatură mai redusă a tastaturii și 70 de lame individuale de ventilator per canal de răcire pentru reducerea zgomotului generat de sistem.

Lenovo Legion Y740 15” gaming laptop: Coldfront thermal system
 

Concentrează-te pe joc

Dimensiunea ramelor ecranului de 15,6 inchi ale Y740 a fost redusă semnificativ față de generațiile precedente, pentru îmbunătățirea experienței vizuale. Concentrează-ți privirea asupra acțiunii - ecranul FHD redă peste 2 milioane de pixeli cu o rată de refresh de până la 144 Hz și luminozitate de până la 500 niți. Iar experiența te va captiva cu adevărat datorită opțiunii NVIDIA®G-SYNC™ și tehnologiei Dolby®Vision™ High Dynamic Range (HDR).

Lenovo Legion Y740 15” gaming laptop: near-edgeless display
 

Ochii tăi merită Dolby

Jocurile preferate merită trăite cu adevărat, nu doar privite. Dolby Vision™ HDR transformă experiența de gaming pe Legion Y740 cu imagini pline de viață - luminozitate și constrast incredibile, precum și culori care transformă jocurile preferate în fața ochilor tăi. Această calitate uimitoare a imaginii este obținută prin tehnologia HDR care îți poate oferi miliarde de culori pe laptopul tău, indiferent de locul unde ești. Rezultatul este o imagine rafinată, veridică, care te va face să uiți că te uiți la un ecran.

Lenovo Legion Y740 15” gaming laptop: Dolby Vision HDR
 

Intră în mijlocul acțiunii

Dolby Atmos® te atrage în joc cu un sunet puternic care te înconjoară cu o precizie și un realism incredibile. Un pas înainte față de sunetul surround, îți va oferi avantajul competitiv prin noul Sound Radar. Ascultă de unde vine fiecare sunet și bucură-te de un sistem audio care te atrage și te captivează într-o experiență de gaming și mai intensă. Mai mult, Y740 vine echipat cu un Sound Bar Dolby®Atmos pentru Gaming, cu subwoofer integrat și tehnologia Smart AMP, pentru sunet captivant cu sau fără căști.

Lenovo Legion Y740 15” gaming laptop: Dolby Atmos
 

Este momentul să acționezi

Sesiunile intense necesită taste sensibile la comenzi. Tastatura laptopului Y740 oferă cel mai bun control din gama sa pentru a-ți oferi un avantaj competitiv față de adversari. Această tastatură completă oferă 100% anti-ghosting, sistem de iluminare Corsair® iCUE RGB, viteză de răspuns sub 1 ms, protecție impermeabilă împotriva vărsărilor accidentale de lichide și multe altele pentru ca tu să ai controlul extrem asupra sistemului tău. Mai mult, Y740 poate oferi driveri Windows Precision cu control asupra gesturilor pentru un răspuns fără efort indiferent dacă ești la birou sau într-o sesiune de gaming.

Lenovo Legion Y740 15” gaming laptop: Corsair iCUE RGB-backlit keyboard
 

Perfecționează-ți stilul de gaming cu Lenovo Vantage

Atinge următorul nivel în gaming cu Vantage, care prevede Legion Edge. Petrece mai puțin timp reglându-ți setările și mai mult timp în joc prin automatizarea setărilor de performanță, răcire și control al puterii. Printr-o singură aplicație, vei primi suport pentru overclocking*de la CPU și RAM, controale complet iluminate RGB*, monitorizare a performanței sistemului în timp

real și multe altele. Caracteristicile de overclocking și RGB nu sunt disponibile pentru toate modelele.

 

Lenovo Legion Y740 15” gaming laptop: Lenovo Vantage with Legion Edge
 

Extinde orizonturile

Ai nevoie să primești mai multe de la stația ta de luptă. Sistemul Legion Triple Display Support utilizează porturile HDMI 2.0, MiniDisplay și Type-C astfel încât să poți conecta laptopul Y740 la trei ecrane în același timp pentru maximul de control și încântare. Mai mult, tabloul I/O ajută cu managementul cablurilor, menținându-ți stația de luptă curată și organizată pentru maxim de concentrare în timpul jocurilor.

 

Conectivitate în partea din spate

Y740 este prevăzut cu o gamă largă de porturi și conexiuni. Conectează un dispozitiv extern sau un accesoriu sau pur și simplu încarcă sau securizează-ți laptopul cu următoarele porturi, situate conform imaginii de mai sus:
 

1. Mini DisplayPort

2. HDMI

3. Ethernet

4. 2 x USB 3.1 Gen 1

5. Port adaptor AC

6. Slot Kensington® lock

PRO

 • bună calitate a construcției și alegerea materialelor
 • aspect simplu și elemente RGB inteligent personalizabile
 • Ecran mat de 144 Hz și suport GSync
 • IO, cu portul Thunderbolt 3
 • performanță excelentă o dată modificat
 • implementare termică bună - nu foarte tare sau fierbinte, cu sarcini solicitante
 • preț excelent

Contra

 • nu poate fi numit tocmai un ultraportabil
 • fără cititor de carduri SD
 • in testul multi-core procesorul se infierbanta destul de tare cand este solicitat
 • baterie mică de 57 Wh

In magazinul pcfrog, laptopul Legion Y740 este disponibil cu un pret de referinta de 6120 de lei (astazi 13.03.2020) 

De asemenea, poti vedea si un video marca @ZonaIT Youtube

Surse articol [@lenovo] / [@notebookcheck] / [@ultrabookreview] / [@zonait]

Sursa foto: [@gadgetreport]