Achiziţionarea unei imprimante poate fi o adevărată provocare pentru mulţi dintre noi. Tehnologia în continuă mişcare îi pune până şi pe cei mai experimentaţi dintre utilizatori într-o situaţie dificilă. Dacă eşti în căutarea unui dispozitiv de imprimare este important să ţii seama de câteva detalii înainte de a face investiţia: stabileşte volumul de lucru, în acest fel afli care este tipul de imprimantă potrivit pentru tine, ţine seama de calitatea pe care trebuie să o oferi, modul în care este folosit dispozitivul şi, bineînţeles, de buget.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să decizi care este tehnologia de care ai nevoie: imprimanta inkjetimprimanta laser color, imprimanta multifuncţională sau multifuncţională laser. Dacă doreşti să achiziţionezi un dispozitiv pentru uz personal, poţi lua în seama un multifuncţional cu cerneală, compact, care îndeplineşte cu uşurinţă funcţiile elementare, dacă dispozitivul trebuie achiziţionat pentru birou este important să analizezi calitatea printurilor şi rapiditatea de lucru.

Diferenţa între o imprimantă simplă şi un multifuncţional este simplu de stabilit. În această situaţie este important să analizezi care sunt operaţiunile pe care trebuie să le realizezi mai des: imprimare, scanare, copiere.  Înainte de a descoperi care sunt asemănările şi diferenţele între aceste dispozitive electronice, trebuie să afli mai  multe detalii legate de tehnologie şi modul de funcţionare.

Imprimanta inkjet vs. imprimanta laser. Mod de funcţionare

Imprimanta inkjet vs imprimanta laser pcfrog

Imprimanta inkjet presupune aplicarea de puncte de cerneală microscopice pe foaia de hârtie prin intermediul duzelor.  Capul de printare aflat în continuă mişcare permite reproducerea imaginilor cu o claritate foarte bună.

Imprimanta laser funcţionează pe baza razei laser care tipăreşte imaginea pe un tambur rotativ încărcat cu sarcină pozitivă. Imaginea este imprimată pe hârtie prin acţiunea punctelor încărcate electric negativ.

Tehnologia cu cerneală se bucură de aprecieri numeroase în rândul celor care au nevoie de calitate superioară pentru imagini. Dacă activitatea pe care o desfăşori se bazează pe imagini detaliate şi clare, ce trebuie realizate la calitate superioară este esenţial să achiziţionezi un model cu cerneală conceput în acest scop. În cazul în care printurile sunt texte – se pretează mai bine imprimanta laser deoarece reproduce fidel cele mai mici fonturi.

Citeste mai departe despre diferentele intre imprimantele inkjet si laser pe tonerworld - (o lume in culori).