Foarte multi dintre voi v-ati abonat la alertele de stoc cu precadere la produsele din categoria webcam. Facem tot posibilul sa rezervam la furnizori un numar cat mai mare de webcam-uri in functie de cerintele voastre insa pana atunci dorim sa impartasim cu voi o idee pe cat de simpla pe atat de "revolutionara". 

Dupa cum stiti si voi datorita pandemiei si restrictiilor de circulatie din Romania, fiecare din noi a trebuit sa ne adaptam si sa muncim pe cat posibil de acasa. Pentru asta foarte multi au fost luati pe nepregatite, nu au avut webcam (nu toate lumea dispune de un laptop cu webcam, mai sunt dintre noi care inca folosim Desktopuri PC), imprimante laser sau cu cerneala. Altii au mai cautat casti pc si microfoane pentru streaming. La imprimantecasti pc si microfoane ne-am pregatit din timp, ne-am facut stocuri fizice insa cu ajutorul furnizorilor am reusit sa onoram comenzile voastre. 

Din pacate nu la fel a stat situatia in ce priveste stocul de webcam-uri. Cele cateva zeci de modele din stocul fizic s-au vandut foarte repede si pana sa ne dezmeticim furnizorii deja aveau toate stocurile epuizate. 
Pana cand categoria webcam va fi din nou populata si vom avea stocuri, dorim sa va impartasim o idee foarte usor de pus in practica si la indemana pentru oricine, cum sa-ti transformi telefonul in webcam. Daca nu ai webcam iti poti folosi foarte simplu telefonul cu android. 

Foloseste telefonul ca webcam

Suport telefon webcam

Inainte de toate ar fi foarte util si un suport pentru telefon, astfel telefonul va sta perfect nemiscat cand va fi folosit pe post de webcam. Dar daca nu aveti nu se sfarseste lumea, sta foarte bine si rezemat :)

Sunt multe aplicatii disponibile in Google Play ce te ajuta in transformarea telefonului precum:

  1. DroidCam Wireless webcam
  2. IP Webcam
  3. #LiveDroid Wireless WebCam

In cazul de fata poti folosi DroidCam Wireless webcam, ce permite folosirea telefonului pe post de webcam prin interfata USB sau WIFI. 

Primul pas este instalarea acestuia din Magazinul Play pe telefon si pe calculator din link-ul urmator https://www.dev47apps.com/droidcam/windows/   (System requirements: Windows 10 64-bit; Win 7, 8 (32 or 64-bit).) 

Pasul doi, aplicatia de telefon si cea din calculator trebuie conectate la internet.

In pasul trei se are in vedere conectarea celor doua aplicatii precum cele afisate in imaginea de mai jos. 

Droid cam telefon pe post de webcam

Din momentul in care apasati START, telefonul poate fi folosit ca webcam

Va mai raman doar cateva setari in momentul in care deschideti aplicatiile precum Skype, Teams, Zoom, Google hangouts.. In Setting sa fiti siguri ca imaginea si sunetul va sunt preluate din DroidCam.

Cum sa iti transformi telefonul in webcam

TUTORIAL CUM SA FOLOSESTI TELEFONUL PE POST DE WEBCAM