Cum alegi cel mai bun monitor LED IPS? Ce caracteristici si functii trebuie sa aiba monitorul LED IPS? 

Principalele avantaje ale monitoarelor IPS (In-Plane Switching) sunt unghiurile de vizualizare mult mai largi decat ale monitoarelor TN si reproducerea mult mai fidela a culorilor si nuantelor de negru in imaginile intunecate.

Poate ca unghiurile de vizualizare mai mari nu conteaza prea mult, deoarece de obicei stai chiar in fata monitorului, dar reproducerea cat mai precisa a culorilor furnizeaza o diferenta enorma cand lucrezi, vizionezi un film sau te joci.

Tehnologiile LCD comparate:

Pentru a-ti face o idee despre tehnologiile actuale folosite in ecranele monitoarelor avem mai jos o scurta comparatie.

TN (Twisted Nematic) – Cele mai ieftine. Timp de raspuns excelent. Unghiuri de vizualizare mai inguste. Nu poate reproduce toate culorile din spectrul RGB.

IPS (In-Plane Switching) – Cele mai realiste culori. Nivelurile de negru mai putin adanci decat la monitoarele VA. Cele mai largi unghiuri de vizualizare. Timp de raspuns mai mare. Monitoarele p-IPS sunt foarte scumpe, in timp ce cele e-IPS nu sunt la fel de bune la reproducerea culorilor.

PLS (Plane-to-Line Switching) – O versiune a tehnologiei IPS produsa de Samsung.

VA (Vertical Alignment) – Unghiuri de vizualizare si reproducrea culorilor mult mai bune decat la TN-film, insa cu un timp de raspuns mai mare. Cea mai buna tehnologie pentru nuantele de negru.

Cel mai bun monitor IPS: Ce sa cauti

Performanta

Cea mai importanta caracteristica a celui mai bun monitor IPS este performanta, indiferent ca e vorba de timpul de raspuns sau de fidelitatea reproducerii culorilor, in mod special al culorilor intunecate.

Monitoarele nu pot reproduce in realitate negrul absolut (RGB 0), dar vei dori un monitor IPS care va ajunge cat mai aproape de valoarea absoluta. Multe jocuri isi desfasoara actiunea in ambiente intunecate si sinistre si este important sa distingi detaliile in ciuda iluminarii sumbre.

Conectivitate

In plus fata de portul DVI standard, majoritatea monitoarelor sunt dotate cu unul sau mai multe porturi HDMI care iti permit conectarea unui player Blu-Ray extern sau a unui decodor TV la monitor.

Cele mai noi modele de monitoare IPS vin echipate si cu port DisplayPort care in viitor va inlocui interfetele HDMI si DVI.

Monitor led ips hdmi

Iluminarea

Noile tehnologii de iluminare LED a ecranelor IPS ofera un consum de energie mai redus si permit productia modelelor mai subtiri de monitoare.

sursa articolului myblog.ro

RECOMANDARI CEL MAI BUN MONITOR LED IPS LA PRET MIC