Dispunând de cel mai mare ecran Apple Watch, detecție de cădere, funcții avansate de fitness și configurare familială cu watchOS 7

Six variations of Apple Watch SE.
Șase variante ale Apple Watch SE.
Apple lansează Apple Watch SE..
Cupertino, California - Apple a anunțat astăzi Apple Watch SE, împachetând caracteristicile esențiale ale Apple Watch într-un design modern pe care clienții îl adoră - totul la un preț mai accesibil. Cel mai mare și mai avansat afișaj Retina permite clienților să vadă cu ușurință mai multe detalii și informațiile care contează cel mai mult, chiar pe încheietura mâinii. Apple Watch SE are același accelerometru, giroscop și altimetru întotdeauna activat ca Apple Watch Series 6 și, cu cei mai noi senzori de mișcare și microfon, oferă capabilități robuste de sănătate și siguranță, inclusiv detectarea căderilor, SOS de urgență, apeluri internaționale de urgență și Aplicație de zgomot.
Cu watchOS 7, utilizatorii pot profita de noile funcții puternice, inclusiv Family Setup, care permite copiilor sau membrilor mai mari ai familiei fără iPhone să se bucure de Apple Watch, plus urmărirea somnului, detectarea automată a spălării mâinilor și antrenamente noi. Apple Watch SE este disponibil în trei finisaje frumoase din carcasă din aluminiu 100% reciclat și compatibil cu toate benzile Apple Watch, inclusiv cu noul Loop și Braided Solo Loop.
„Apple Watch SE combină elementele designului Seriei 6 cu cele mai esențiale caracteristici ale Apple Watch, toate la un preț mai accesibil”, a declarat Jeff Williams, directorul operațional Apple. „Suntem încântați să oferim o altă opțiune excelentă pentru a ajuta clienții să rămână conectați, să fie mai activi și să fie cu ochii pe sănătatea lor.”
Apple Watch SE with rose gold aluminium case and Sport Loop.
Apple Watch SE cu carcasă din aluminiu din aur roz și Sport Loop.
Apple Watch SE împachetează caracteristicile esențiale ale Apple Watch într-un design modern pe care clienții îl adoră la un preț accesibil.

Proiectare și performanță

Apple Watch SE are un afișaj Retina uimitor, cu margini subțiri și colțuri curbate, care este cu 30 la sută mai mare decât seria 3. Interfața permite pictograme și fonturi mari și ușor de citit, în timp ce complicațiile sunt precise și informative. O varietate de fețe de ceas noi sunt optimizate pentru afișare, astfel încât clienții să poată vizualiza cu ușurință notificări, mesaje text, valori de antrenament și multe altele.
Cu sistemul S5 în pachet (SiP) și procesorul dual-core, Apple Watch SE oferă o performanță incredibil de rapidă, de până la două ori mai rapidă decât Apple Watch Series 3. Coroana digitală cu feedback haptic generează clicuri incrementale cu o senzație mecanică extraordinară ca este rotit. Apple Watch SE oferă cele mai recente difuzoare și microfon, care sunt optimizate pentru o calitate mai bună a sunetului pentru apelurile telefonice, Siri și Walkie-Talkie, 1 împreună cu Bluetooth 5.0.
Retina display on Apple Watch SE.
Afișare retină pe Apple Watch SE.
Apple Watch SE are cel mai mare și mai avansat ecran Retina.

Caracteristici avansate de fitness 

Altimetrul continuu de generație următoare oferă o înălțime în timp real toată ziua, utilizând un altimetru barometric mai eficient din punct de vedere energetic, împreună cu GPS și rețelele Wi-Fi din apropiere. Această caracteristică permite detectarea micilor schimbări de cotație deasupra nivelului solului, în sus și în jos până la măsurarea de 1 picior și poate fi afișată ca o nouă complicație a feței ceasului sau metrică de antrenament.
Busola încorporată oferă utilizatorilor direcții și direcții ale busolei mai bune, pe lângă înclinație, altitudine și latitudine și longitudine. Utilizatorii pot adăuga una dintre cele trei complicații noi ale busolei pe fața ceasului, iar dezvoltatorii pot profita de informațiile busolei din aplicațiile lor pentru a crea experiențe bogate.

Sanatate si siguranta

Cu ajutorul SOS de urgență pe Apple Watch, clienții pot apela rapid și ușor pentru ajutor și pot alerta serviciile de urgență doar prin apăsarea unui buton. Pentru mai multă siguranță personală în timpul călătoriilor, utilizatorii cu modele celulare ale Apple Watch SE pot efectua apeluri internaționale către serviciile de urgență, 2 indiferent de locul în care a fost achiziționat inițial dispozitivul sau dacă planul celular a fost activat.
Detectarea căderilor folosește un algoritm personalizat și cel mai recent accelerometru și giroscop din Apple Watch SE pentru a detecta când un utilizator cade. Analizând traiectoria încheieturii mâinii și accelerarea impactului, Apple Watch trimite utilizatorului o alertă după o cădere puternică, care poate fi respinsă sau utilizată pentru a iniția un apel către serviciile de urgență. Dacă ceasul simte imobilitatea timp de aproximativ 60 de secunde după cădere, va apela automat serviciile de urgență și va reda un mesaj audio care furnizează locația utilizatorului ca coordonate de latitudine și longitudine, pe lângă trimiterea unui mesaj către contactele de urgență.
Pentru a oferi informații îmbunătățite despre sănătatea auzului, Apple Watch SE utilizează microfonul de ultimă generație pentru a măsura nivelurile de sunet ambientale din mediul utilizatorului. Apple Watch SE trimite o notificare dacă nivelul de decibeli al sunetului înconjurător a crescut până la un punct care ar putea provoca daune, iar utilizatorii pot verifica oricând nivelurile de zgomot prin intermediul aplicației Noise sau a complicației feței Noise Watch. 
Emergency SOS displayed on Apple Watch SE.
Cu Emergency SOS, utilizatorii pot apela rapid și ușor pentru ajutor și pot alerta serviciile de urgență doar prin apăsarea unui buton.

watchOS 7

Cu watchOS 7, clienții pot duce personalizarea la nivelul următor cu șapte noi opțiuni pentru fețe de ceas, inclusiv Stripes, Chronograph Pro, GMT și Artist, în timp ce curățează, descoperă și partajează noi configurații de fețe de ceas cu alții. Noile funcții de sănătate și fitness, inclusiv VO2 Max cu gamă mică, urmărirea somnului, detectarea automată a spălării mâinilor și noi tipuri de antrenament, pot ajuta utilizatorii să înțeleagă mai bine bunăstarea generală. Accesibil convenabil la încheietura mâinii, Maps include indicații pentru ciclism, iar Siri oferă traducere în limbi străine.

Configurarea familiei și funcții optimizate pentru întreaga familie

Setarea familială în watchOS 7 extinde Apple Watch la întreaga familie, permițând copiilor și membrilor familiei mai în vârstă ai gospodăriei, care nu au iPhone să beneficieze de funcțiile de conectivitate, siguranță și fitness ale Apple Watch. Copiii pot profita de capacitățile de comunicare și personalizare, pot accesa SOS de urgență oricând, se pot bucura de o experiență de inele de activitate care a fost optimizată doar pentru ei și pot folosi un nou mod numit Schooltime, care îi poate ajuta să rămână concentrați și atenți în timp ce învață acasă sau în clasă.
watchOS 7 oferă, de asemenea, funcții optimizate pentru adulții mai în vârstă, începând cu un proces simplificat de integrare și configurare, împreună cu o față X-Large reîmprospătată care arată timpul și o complicație bogată dintr-o privire. Adulții mai în vârstă pot beneficia, de asemenea, de o nouă listă de verificare a stării de sănătate în aplicația Sănătate de pe iPhone, care oferă posibilitatea de a urmări dacă funcțiile de sănătate, cum ar fi detectarea căderilor, au fost activate într-o singură vizualizare centralizată.
Disponibilitate: 
Apple Watch SE (GPS) este disponibil pentru comandă astăzi de la apple.com și în aplicația Apple Store, cu disponibilitate începând de vineri, 18 septembrie, în SUA, Puerto Rico și în alte 27 de țări și regiuni.

[@apple newsroom]